Sida 1 av 2

Nu har hon kommit

Postat: 24 apr 2014, 13:01
av pakerfeldt
Bild
Återstår att se vad den går för.

Re: Nu har hon kommit

Postat: 24 apr 2014, 17:33
av rightnow
Med risk att göra bort mig.. Vad är det för nått? :)

Re: Nu har hon kommit

Postat: 24 apr 2014, 19:05
av ullberg
En väderstation, om den presterar lika bra som den ser flashig ut så kan det där vara något för mig. Återkom gärna med en recension @pakerfeldt

Re: Nu har hon kommit

Postat: 24 apr 2014, 22:13
av pakerfeldt
Ja, jag återkommer när den blivit installerad och testkörd. Vad gäller utseende så är den faktiskt riktigt, riktigt snygg, även i verkligheten.

Re: Nu har hon kommit

Postat: 25 apr 2014, 20:38
av rightnow
Vad heter den? Så jag kan läsa på :)

Re: Nu har hon kommit

Postat: 26 apr 2014, 08:02
av ullberg
BMS quadra (tror den ibland går under namnet Westamatic quadra)

/U

Re: Nu har hon kommit

Postat: 28 apr 2014, 07:05
av egl
Trycker på gilla knappen :)

Re: Nu har hon kommit

Postat: 05 maj 2014, 13:30
av Cobra
Marknadens bästa väderstation.

Kommer att säljas via SVSI i Sverige med svensks databas.

Cobra

Re: Nu har hon kommit

Postat: 01 jul 2014, 09:17
av pakerfeldt
Nu har den varit installerad och körd i några veckor så här kommer en liten snabb review.

Monteringen var problemfri. Vi har monterat den med ett extra rör på väggen uppe vid nock på ett pulpettak. Så den tittar upp ovanför hustaket ungefär 30cm. Svårt att uttala sig om precisionen i värdena den levererar men allt känns trovärdigt. Igår bytte jag ut styrningen av fasadbelysningen från dator + openhab + solnedgångsberäkningar till Quadrans skymningssensor. Alltid trevligt att kunna flytta in logik inom KNX. Passade även på att ställa in alarm från vindsensorn för att ta in markiserna. Alarmet aktiveras just nu vid vind över 6m/s och då skjuts markiserna in.

Den största bristen är otvivelaktigt dokumentationen som är extremt bristfällig. Man får gissa sig till alldeles för mycket. För en enhet av denna kaliber (och pris) så tycker jag man kan förvänta sig betydligt mer. Det är för mig fortfarande ganska oklart hur begreppen "Sector" och "Programme" relaterar till varandra. Det finns ganska många olika program att använda sig av för att utföra styrning baserat på olika sensorvärden men det är lite oklart på vilket sätt dessa bäst bör konfigureras.

Om man t.ex. aktiverar en ny Sektor så får man upp en rad olika kommunikationsobjekt såsom "Sector 1 up/down", "Sector 1 up/shading position", osv. Exakt vad dessa är till för vet jag dock inte även om det låter som att det borde kunna användas tillsammans med markisstyrning. Jag har istället kopplat mitt Vindprogram till Sektor 1 och för Vindprogrammet sagt att när vinden överstiger 6m/s så ska Security object 1 för den sektor programmet tillhör, aktiveras. Därefter har jag kopplat "Sector 1 security Object 1" till motsvarande alarmobjekt på markisstyrningen. Det verkar funka men jag är osäker på om det är rätt sätt att göra det på. Dokumentationen är som sagt väldigt bristfällig i detta avseende.

Den mäter ju även solstrålning. Vet inte om detta kan kombineras med solceller (eller solfångare) på något spännande sätt i framtiden.

Om ni har några intressanta idéer på hur man kan kombinera väderstationen med andra produkter så får ni gärna dela med er!

Re: Nu har hon kommit

Postat: 01 jul 2014, 09:46
av Pansatonic
Coolt

Förmodligen förstog du redan, men sektor måste väl att man kan ha olika markiser med indeviduella larm tex olika sidor på huset och motorstyrda tak fönster osv.

Tack för testet!