Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Hanterar frågor kring ETS programering
olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 160
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav olko » 26 feb 2014, 17:20

Som sagt gränsfall med 40W
Ur fakta blad:
LV halogen lamps: 50...250 VA (wound transformer)
incandescent lamps : 30...250 W, 230 V AC
halogen lamps : 30...250 W, 230 V AC
LV halogen lamps : 50...250 W (electronic transformer)

//Olov
Senast redigerad av olko 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Souba
Medlem
Medlem
Inlägg: 38
Blev medlem: 22 feb 2012, 17:33
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav Souba » 26 feb 2014, 17:55

Ja, men kör som sagt en identisk applikation i rummet bredvid som funkar, och har även 2 andra 20w spottar som också funkar mot denna dimmer:)
Senast redigerad av Souba 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 160
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav olko » 26 feb 2014, 18:10

Även identiska trafon?
Senast redigerad av olko 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Videonisse
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 325
Blev medlem: 30 aug 2011, 23:39
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav Videonisse » 01 mar 2014, 15:00

Souba skrev:Kör med dessa spottar: http://www.hidealite.se/Produkter/Inomh ... Id=1226457. Sitter 4 st i det rum jag krånglar med:)


Kör du med en Jolly MD LED-konverter (E-nr 7452666) för att dimmra lågvolts halogen? Om så är fallet så lär det ju inte fungera... (men jag antar att jag missförstått ngt i inläggen innan)
Senast redigerad av Videonisse 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
Bygger ut & renoverar villa från 1943, 8 rum+kök+2 WC/dusch. KNX i utbyggnaden, utökar när renoveringen fortskrider. Bel.plan från ljusdesigner för hela huset, ca 100 downlights totalt+övriga fasta armaturer+lamputtag. Styrning via Dali eller DMX.

Souba
Medlem
Medlem
Inlägg: 38
Blev medlem: 22 feb 2012, 17:33
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav Souba » 03 mar 2014, 10:23

Blev fel där:-) Jolly trafo etc.. Blir rörigt i en lekmans huvud ibland:-) Har självklart en trafo av modell a-collection AU-105 till mina halogenspots
Senast redigerad av Souba 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Souba
Medlem
Medlem
Inlägg: 38
Blev medlem: 22 feb 2012, 17:33
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav Souba » 11 mar 2014, 13:26

Nu har jag labbat på problemet och jag blir inte klok!!

Bytte först trafo= error aktor
Bytte ut spottarna=error aktor
Byter tändtråd kabel=error aktor
Flyttar tändtråd till kanal bredvid= error aktor
Flyttar tändtråd till aktor nr 2 som har en likadan applikation som funkgerar= error aktor
Tar bort två spottar= aktorn funkar.....????
sätter dit tre spottar=error aktor..

Hide-a-lite 4*25w halogen spottar

Va fan kan va fel!!??? :shock: :shock: :shock:
Senast redigerad av Souba 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Souba
Medlem
Medlem
Inlägg: 38
Blev medlem: 22 feb 2012, 17:33
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav Souba » 20 mar 2014, 21:08

Problemet löst... Lr det sitter plåster på det iaf. Prade med schneider och efter många om och men skickade dom mig 0,33 farhad konding som jag la mellan fas och nolla på utgången och vips så funkar det. Han mena på att det kunde komma "skit" bakåt i fasen som gjorde detta. Då ställer jag mig frågan vad det skulle kunna bero på? Nu kommer jag ju säker öka min elförbukning med flera öre per år då jag har en konding som sitter å myser :lol:
Senast redigerad av Souba 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ullberg
Moderator
Moderator
Inlägg: 259
Blev medlem: 02 nov 2010, 23:23
Ort: Utkanten av norrort
Kontakt:

Re: Angående en REG-K/4x230/150 från schneider..

Oläst inläggav ullberg » 21 mar 2014, 22:22

Bra att det gick att "lösa", hade varit kul att få bättre kunskap om orsaken, men det kanske kommer fram så småningom.

/U
Senast redigerad av ullberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""


Återgå till "Programering / ETS"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster