Sida 1 av 1

[Löst] Hjälp sätta lokal adress på IP-gränssnitt - Södra Sth

Postat: 08 jun 2014, 17:58
av Videonisse
Tänkte att jag i helgen skulle börjat labba med KNX-prylarna som jag köpt hem för vårt villaprojekt. Gick tyvärr bet direkt då jag inte får igång mitt nya IP Interface...

Efter en del felsökning så verkar den trasig men jag är inte 100% säker då jag inte har kunnat testa att programmera lokala KNX-adressen på den via bussen från ett annat gränssnitt. Den skall kunna programmera sin egna lokala adress med ETS4 men verkar tyvärr inte fungera trots en massa olika tester.

Min fråga är om någon här på forumet har ett fungerande KNX-gränsnitt och råkar befinna sig i södra delarna av Stockholm, och skulle kunna hjälpa mig att testa om den går att programmera från bussen?

Befinner mig själv i Älvsjö.

Skulle helst vilja testa detta innan jag skickar in den som DOA.

Re: Hjälp sätta lokal adress på IP-gränssnitt - Södra Stockh

Postat: 08 jun 2014, 22:32
av olko
norrköping....

Re: Hjälp sätta lokal adress på IP-gränssnitt - Södra Stockh

Postat: 10 jun 2014, 16:07
av Videonisse
Har glädjande nog löst sig! Fungerar nu utmärkt efter jag fått hjälp med att via USB sätta en fysisk adress på den via ETS4. Stort tack till jabel som hjälpte mig :)

Skall bli kul att se svaret från leverantörens support...

Men nu är jag ju inte helt överraskad att det strulade eftersom jag läst en del om det och många rekommenderar att man har tillgång till ett KNX USB-gränsnitt också. Router vill jag inte lägga pengar på eftersom jag inte kommer använda funktionerna i den och de är inte värda pengarna. Skulle jag isåfall hellre köpa en Wiregate eller liknande som kan göra fler saker..

[Löst] Hjälp sätta lokal adress på IP-gränssnitt - Södra Sth

Postat: 20 jun 2014, 18:42
av Videonisse
UPPDATERING

Trots ovan visade det sig ändå att jag inte kunde programmera ngt på bussen. Efter samma problem med en utbytesenhet så testade jag byta drosseln - det löste problemet helt till slut...