ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Hanterar frågor kring ETS programering
trexen
Medlem
Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: 29 nov 2015, 12:18
Ort: Täby
Kontakt:

ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav trexen » 09 feb 2016, 13:04

Hej,
Får följande fel när jag kör kontrollera projekt

"Det finns för få spänningsförsörjningar på linje "1 Ny linje". Det måste finnas minst en spänningsförsörjning per linje, plus en per repeater."

Jag har en MDT STV-0640.01 640mA men den kan man inte programmera, kan det vara så att ETS4 inte tror man har en strömförsörjare eftersom man inte kan programmera den?
Finns det kanske någon workaround =)

Problemet är när jag lagt till enheter och ska importera det till Gira HS så funkar inte det eftersom filen innehåller fel =(

//M
Senast redigerad av trexen 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Användarvisningsbild
jbr
Senior Medlem
Senior Medlem
Inlägg: 128
Blev medlem: 27 feb 2009, 00:26
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav jbr » 09 feb 2016, 13:12

Men det är väl bara att lägga in den som en apparat...?

Även om strömförsörjning inte går att programmera så brukar det ju finnas databaser för dem. ETS hjälper ju bl.a. till att beräkna strömförbrukning för övriga enheter så att man inte riskerar att gå i taket.
Senast redigerad av jbr 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

trexen
Medlem
Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: 29 nov 2015, 12:18
Ort: Täby
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav trexen » 09 feb 2016, 17:12

Den ligger inne som apparat.
skickar med 2 bilder

Bild

Bild

//M
Senast redigerad av trexen 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

sx3
Senior Medlem
Senior Medlem
Inlägg: 112
Blev medlem: 09 dec 2014, 21:48
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav sx3 » 09 feb 2016, 22:58

Strömförsörjningen är ju lite av en dummy oftast.. Släng in Giras 640mA strömförsörjning och testa om det går att importera till HS.

Edit: Eller är det som så att du skapar fler linjer än du använder och slaskat vissa deltagare där för att labba med parametrar etc? Rensa isåfall upp där.
Senast redigerad av sx3 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

trexen
Medlem
Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: 29 nov 2015, 12:18
Ort: Täby
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav trexen » 10 feb 2016, 10:30

Ska prova att lägga in Giras.
Använder inga andra linjer, standard. återkommer med resultat, samt bild på hur det ser ut med linjerna, kanske jag gjort en tankevurpa =)
//M
Senast redigerad av trexen 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

trexen
Medlem
Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: 29 nov 2015, 12:18
Ort: Täby
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav trexen » 10 feb 2016, 22:53

Såhär ser det ut. rätt/fel ?

Bild

Hittar Giras 640mA men kan inte lägga till den.... =(
//M
Senast redigerad av trexen 10 feb 2016, 23:27, redigerad totalt 1 gång.

R_Strandberg
Medlem
Medlem
Inlägg: 99
Blev medlem: 01 okt 2014, 21:04
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav R_Strandberg » 10 feb 2016, 23:07

Du har både dubbla områdeslinjer samt dubbla huvudlinjer. Testa att ta bort dessa om du inte har strömförsörjning, linje/områdeskopplare och produkter där.
Senast redigerad av R_Strandberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

trexen
Medlem
Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: 29 nov 2015, 12:18
Ort: Täby
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav trexen » 11 feb 2016, 09:16

Shit, trött jag blir på mig själv ibland =)

Det rätta sättet är alltså följande om jag fattar det rätt.

0 Backbone-område
|-Områdeslinje
|-Här ska mina grejer ligga?

Behöver jag nolla (avprogrammera) alla devices innan jag kan flytta dem, eller ta bort förbindelser?

Bild
Fick detta felmeddelande, men det kan bero på om man kanske måste ta bort förbindelser innan?.
.
Nu förstår jag varför den gnäller att det är lite dålig strömförsörjning på linjerna. tack R_Strandberg :)
Senast redigerad av trexen 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

R_Strandberg
Medlem
Medlem
Inlägg: 99
Blev medlem: 01 okt 2014, 21:04
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav R_Strandberg » 11 feb 2016, 11:54

Ta istället bort 0.0 område och 1.0 linje så slipper du adressera om allt.
Senast redigerad av R_Strandberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

R_Strandberg
Medlem
Medlem
Inlägg: 99
Blev medlem: 01 okt 2014, 21:04
Kontakt:

Re: ETS4 Diagnostik - Kontrollera projekt

Oläst inläggav R_Strandberg » 17 feb 2016, 14:15

Löste det sig Trexen?
Senast redigerad av R_Strandberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""


Återgå till "Programering / ETS"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst