Sida 1 av 1

Ip gränssnitt

Postat: 21 dec 2017, 12:36
av idan
Jag får inte ingång mitt IP gränssnitt (inside control) från Schneider.

Det står först "fel i KNX anslutning försöker ansluta till annan MAC adress" sedan står det "IP gateway error, gatewayen upptagen försök igen om 2 minuter" i Insidecontrol appen. Någon som vet varför? Supporten hade aldrig hört om det..

Skulle sedan testa att avprogrammera apparaten helt och göra om allt från början men då hittar jag 2st apparater i programmeringsläge som jag inte ens har????? (15.15.255)*2 från ingenstans?
Har ju programmerat alla mina apparater och de har individuell adress, så dessa två nya vet jag inte var dom kommer ifrån?
Dom stoppar mig också så att jag inte kan få igång min inside control då jag inte kan avprogrammera när flera är i programmeringsläge...

Tips??

Re: Ip gränssnitt

Postat: 20 dec 2018, 18:23
av jesper@cupra.se
Hej,
Hur löste du problemet?
Jag har typ samma problem, jag har av programmerat alla apparater och när jag sedan skall programmera en apparat på nytt så får jag meddelandet att det är två apparater som står i programmeringsläge fast det bara är en och där står jag nu!

Re: Ip gränssnitt

Postat: 21 nov 2019, 22:39
av Patrik_90
Jag hade samma problem igår, fast med ett USB-gränssnitt. Testade universell-lösningen på alla konstiga KNX-fel - byta USB-port på datorn. Då fungerade det direkt!

//Patrik