Sida 1 av 2

Timer styrning

Postat: 31 jan 2018, 13:02
av MarkoV
Hej på er!

Jag har en hager 10-brytaktor som jag får timerfunktionen att inte fungera. Förmodligen är det gruppadressering som jag gör fel med.

Jag sätter på alla uttag med en komma-hem knapp men jag vill få en av brytkontakterna att fungera som timer när jag trycker på släck-allt knappen. Hur gör man?

//Marko

Re: Timer styrning

Postat: 31 jan 2018, 18:46
av Rikard Ågren
Aktorn behöver ha möjlighet till frånslagsfördröjning. Har du läst manualen?

Re: Timer styrning

Postat: 01 feb 2018, 03:25
av MarkoV
Japp, aktorn har frånslagfördröjning men om jag använder detta så blir resultatet att när jag trycker av på huvudknappen så blir det fördröjning även där.

Jag har en knapp till släck allt och en separat knapp vid respektive rum. Min tanke är väl om man kan programmera släck allt knappen med fördröjning så att man hinner ut innan det blir kolsvart inomhus men att fortfarande ha utan fördröjning på knappen vid respektive rum, är det möjligt?

Annars blir det att lägga ut en rörelsedeckare vid utgången och på det viset tända utomhus mmen drt hjälper ju inte när det är kolsvart inomhus vid snöfritt Stockholm :D

Re: Timer styrning

Postat: 02 feb 2018, 14:06
av Rikard Ågren
Ok så det finns inte ett objekt för av och på och ett annat för att köra timerfunktionen (frånslagsfördröjning i ditt fall)?

Zennio har den möjligheten på sina aktorer

Re: Timer styrning

Postat: 02 feb 2018, 16:18
av MarkoV
Nej inte två objekt. Jag tänkte om det var möjligt att få samma objekt bete sig både och, men det kanske är begränsat.
I mitt scenario är det idag på följande sätt,
Jag kommer hem och tänder på knappen komma-hem. Om jag inte behöver tex Vrum lampan tänd så släcker jag den från en annan knapp vid rummet och då utan fördröjning. När jag ska ut så släcker jag normalvis på knappen släck-allt, men om jag är i Vrummet och allt är redan släckt då skulle jag tycka att släcka med fördröjning i Vrummet vore fint och då utan att behöva tända i hallen medans man klär på sig. Är det möjligt tro?

Re: Timer styrning

Postat: 02 feb 2018, 18:54
av Rikard Ågren
Jag förstår inte riktigt. Vad är det som ska hända när du trycker var? Hur ser villkoret ut?

Re: Timer styrning

Postat: 03 feb 2018, 04:36
av MarkoV
Jag försöker förklara problemet...

Jag har en fyra knappar på väggen i Vrummet som fungerar med växla kommando tänd/släck/dimra. Knapp fyra är enbart släck-allt. I Entren har jag liknande men knapp fyra är tänd-allt.
Det som händer idag när jag har fördröjning till lampa i Vrummet och vill släcka allt för att slippa tända i hallen vid utgång, det fungerar som jag vill ha. MEN om jag vill inviduellt släckt lampan med knapp ett då blir det också med fördröjnin som jag inte vill ha. Jag vill bara ha fördröjning vid knapp fyra.

//Marko

Re: Timer styrning

Postat: 03 feb 2018, 13:35
av Rikard Ågren
Vad har du för knapp? Kollat om det går att få ut två objekt, ett som är fördröjt?

Annars får du sätta in något med logik som fixar det. Tex någon pryl från Zennio

Re: Timer styrning

Postat: 03 feb 2018, 18:39
av MarkoV
Jag har Schneider WDE003933 och jag ser att man borde kunna köra med två objekt, men det har jag aldrig lärt mig om hur och inte liksom satt mig in i det.

Jag kanske får avsätta lite tid att förstå objekt.

Re: Timer styrning

Postat: 04 feb 2018, 14:43
av FlizZy
Om jag förstår dig rätt så vill du bara ha frånslagsfördröjning när du trycker på ”släck-allt”-knappen vid entrédörren när ska bort?

Då behöver ni ha en aktor som har möjlighet till dubbla objekt på utgången. Ett objekt för vanligt till/från och det andra objektet med frånslagsfördröjning.

Knappen i entrén skickar till frånslagsfördröjnings-objektet och knappen i vardagsrummet skickar till till/från-objektet.

Vad är det för aktor du hade?Skickat från min iPhone med Tapatalk