Ändra färg på diod

Hanterar frågor kring ETS programering
Schotte
Medlem
Medlem
Inlägg: 54
Blev medlem: 19 feb 2009, 13:11
Ort: Uppsala
Kontakt:

Ändra färg på diod

Oläst inläggav Schotte » 21 feb 2009, 21:22

Har Trend Flex knappar i huset, jag kan ju ställa in på knappen vilken färg dioden skall lysa med, men går det på något sätt att ändra färg i driftläge? så som det är nu så ställer jag ju in färgen med parametrarna i ETS. Finns ju inget objext för att byta färg eller så. Går det på något vis?

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 160
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Ändra färg på diod

Oläst inläggav olko » 22 feb 2009, 14:15

Hur menar du?


//Olov

Schotte
Medlem
Medlem
Inlägg: 54
Blev medlem: 19 feb 2009, 13:11
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Ändra färg på diod

Oläst inläggav Schotte » 22 feb 2009, 14:22

hmmm, om jag t.ex har satt så att knappen alltid lyser rött, sen när jag trycker på den och tänder lampan i rummet så vill jag att knappen skall lysa grönt istället. och släcker jag ska den lysa rött.
Så som det är nu kan man ju bara ställa in en färg som alltid gäller för just den knappen eller? Måste programmera om knappen för att byta färg.

Hoppas du förstod lite bättre.

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 160
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Ändra färg på diod

Oläst inläggav olko » 22 feb 2009, 14:34

??
Du kan ju välja en färg som tex alltid lyser "Grönt" som sedan växlar till "Rött" när man tänder

Eller te.x knappen svart blir grön vid knapp tryckning och blir röd vid larm ex på appl Jalusi grön när man kör markis upp eller ner, blinkanderött vid larm ifrån väderstation.


//Olov

Schotte
Medlem
Medlem
Inlägg: 54
Blev medlem: 19 feb 2009, 13:11
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Ändra färg på diod

Oläst inläggav Schotte » 22 feb 2009, 14:43

hmmm, hittade lite mer funktioner nu.

men till det verkliga problemet då!

Just nu så har jag att en knapp blinkar rött när det regnar ute. dvs vid nederbörd. Om jag nu vill få den att blinka blått istället då det är minusgrader ute? :D
Hur får jag till detta? Nu har jag bara ett kvitteringsobjekt på led status på knappen och sen en till/från på nederbörd, dessa båda i en gruppadress.
Knappen används inte till något annat, utan jag använder bara led:en.

Väderstationen är en Merten Combo Basic.

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 160
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Ändra färg på diod

Oläst inläggav olko » 22 feb 2009, 14:52

Det blir nog svårare
du får lägga in -grader på en annan diod

//Olov

Schotte
Medlem
Medlem
Inlägg: 54
Blev medlem: 19 feb 2009, 13:11
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Ändra färg på diod

Oläst inläggav Schotte » 22 feb 2009, 14:53

Misstänkte det...


Återgå till "Programering / ETS"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster