Schneider InSideControl

Frågor om Mertens produkter. http://www.merten.se.
mickeliten
Senior Medlem
Senior Medlem
Inlägg: 119
Blev medlem: 08 maj 2012, 21:44
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav mickeliten » 23 nov 2013, 20:34

Nog glömt kryssa i läsflaggan på dimmerns objekt. Kolla det

Mvh Micke.
Senast redigerad av mickeliten 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ugbm
Junior Medlem
Junior Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: 18 dec 2013, 10:54
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav ugbm » 19 dec 2013, 15:35

Insidecontrol Ip gateway över internet fungerar inte, är det någon som har förslag till felsöknig, har följt instruktion från Schnaider, över wifi fungerar det.
Senast redigerad av ugbm 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 161
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav olko » 19 dec 2013, 17:58

Öppnat port 3671 i Router?

//Olov
Senast redigerad av olko 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ugbm
Junior Medlem
Junior Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: 18 dec 2013, 10:54
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav ugbm » 04 jan 2014, 11:08

Portöppnig gjorde susen, det funkar bra nu. adsl modem har dynamiskt IP, och jag ha fått skriva in nytt IP i appen Isidecotrol, måste jag skaffafast IP för att slippa detta?
Senast redigerad av ugbm 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ullberg
Moderator
Moderator
Inlägg: 259
Blev medlem: 02 nov 2010, 23:23
Ort: Utkanten av norrort
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav ullberg » 04 jan 2014, 13:05

ugbm skrev:Portöppnig gjorde susen, det funkar bra nu. adsl modem har dynamiskt IP, och jag ha fått skriva in nytt IP i appen Isidecotrol, måste jag skaffafast IP för att slippa detta?


Om det går att skriva ett dns-namn i appen kan du lösa det genom någon DNS-uppdateringstjänst (typ dyndns)

/U
Senast redigerad av ullberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ugbm
Junior Medlem
Junior Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: 18 dec 2013, 10:54
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav ugbm » 05 jan 2014, 15:25

ADSL modem eller ADSLrouter är ganska vanligt för internet, så Schnider InsideControl IP Gateway måste ha fast IP till adsl modemet eller dsn tjänst för att fungera över internet är det rätt uppfattat? Tacksam för svar
Senast redigerad av ugbm 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 161
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav olko » 05 jan 2014, 17:09

Jag har köpt en dyndns hos noip.org funkar kanon
och jag har telia adsl

//Olov
Senast redigerad av olko 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ugbm
Junior Medlem
Junior Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: 18 dec 2013, 10:54
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav ugbm » 09 jan 2014, 16:41

Jag förstår inte hur man ska ställa in Insidecontrol appen för att få fjärråtkomst om man har no.ip tjänst, kan man få ett tips?
Senast redigerad av ugbm 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 161
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav olko » 09 jan 2014, 22:42

Secondary: ip din dyndns tex NO-ip.org
Secondary port också 3671
Och fjärr access i bockad

//Olov
Senast redigerad av olko 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

kentengblom
Besökare
Besökare
Inlägg: 1
Blev medlem: 10 jan 2014, 22:02
Kontakt:

Re: Schneider InSideControl

Oläst inläggav kentengblom » 11 jan 2014, 21:55

Kör den. Har ett problem.
Schneider själva säger att en del som sitter på Telia abonnemang på sina smartphones har problem med att kunna ansluta till gatewayen utifrån. Även med portforward rätt. Om gatewayen sitter på mobiltbredband och kör 4G. Operatörer som Tre och Tele2 kommer rätt in, men på telia för att komma in på 4g så måste dmz i routern aktiveras. Varför?? I mitt fall är mobilabredbandet Tre och Telia i telefonen. Slår jag på 3G i routern behöver inte dmz vara aktiverat. Man kommer inte in utifrån på en telia fiber lina heller om routern kör 4G utan att först aktivera dmz. Routern är en E5172 Huawei
Senast redigerad av kentengblom 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""


Återgå till "Merten"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst