Schneider 2-knappsbrytare

Innehåller diskussioner om att installera ett KNX-system
jabel
Medlem
Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: 15 jun 2013, 22:11
Ort: Göteborg
Kontakt:

Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav jabel » 19 jan 2016, 20:19

Sitter och programmerar i ETSen och tycker att Schneiders 2-knappsbrytare har lite skumma parametrar.
Skall man programmera den övre delen av knappen för tänd och den nedre för släck?
Det finns ett statusobjekt på den övre delen men inte undre, hur skall den då veta att belysningen är släckt?
Senast redigerad av jabel 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
Friskt kopplat hälften brunnet.

Rikard Ågren
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 223
Blev medlem: 22 mar 2015, 20:01
Ort: Västerbotten
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav Rikard Ågren » 19 jan 2016, 20:24

Statusobjektet tar du väl från aktorn som tänder/släcker belysningen?

Jag skulle nog köra tryck på övre delen som tänd och nedre som släck

Men det går säkert? att göra en toggle så att både övre och nedre fungerar som växlande tänd släck för att få två kanaler.
Senast redigerad av Rikard Ågren 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
El & styrteknik

jabel
Medlem
Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: 15 jun 2013, 22:11
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav jabel » 19 jan 2016, 20:43

Ja men det finns ju kvitteringsobjekt på knappen också. Men bara på övre vippan, nedre saknar kvittering.
Senast redigerad av jabel 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
Friskt kopplat hälften brunnet.

sx3
Senior Medlem
Senior Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: 09 dec 2014, 21:48
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav sx3 » 19 jan 2016, 20:57

Ta en screenshot?

Oftast så drar du gruppadressen för status till samma gruppobjekt som den sändande gruppadressen på brytare.
En knapp kan bara sända på en gruppadress, och lyssnar på dom som följer, så man lägger den sändande först och feedbacken efter, på samma objekt.
Så har det väl varit på i stortsett alla knappar jag haft o göra med, osäker på schneidern dock!
Senast redigerad av sx3 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Rikard Ågren
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 223
Blev medlem: 22 mar 2015, 20:01
Ort: Västerbotten
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav Rikard Ågren » 19 jan 2016, 20:59

Skickar du en etta med övre delen och en nolla med nedre så behöver ju knappen inte veta om det är tänt eller släckt

Annars knyter du aktorns statusobjekt till knappens utgångsobjekt, dock först efter att du knutit tänd/släckobjektet till utgången. Bara första gruppadressen är sändande
Senast redigerad av Rikard Ågren 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
El & styrteknik

jabel
Medlem
Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: 15 jun 2013, 22:11
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav jabel » 19 jan 2016, 21:23

KNX_DUMP.JPG
Senast redigerad av jabel 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
Friskt kopplat hälften brunnet.

Videonisse
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 337
Blev medlem: 30 aug 2011, 23:39
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav Videonisse » 19 jan 2016, 22:34

Du har väl konfigat att knapparna körs tillsammans, då skall det ju bara finnas ett statusobjekt. Ändra så de körs individuellt så har du säkert status för varje knapp.
Senast redigerad av Videonisse 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
Bygger ut & renoverar villa från 1943, 8 rum+kök+2 WC/dusch. KNX i utbyggnaden, utökar när renoveringen fortskrider. Bel.plan från ljusdesigner för hela huset, ca 100 downlights totalt+övriga fasta armaturer+lamputtag. Styrning via Dali eller DMX.

jabel
Medlem
Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: 15 jun 2013, 22:11
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav jabel » 20 jan 2016, 21:53

Jag har valt att köra dem 4-kanals.
Trycka/Hålla in uppe för att tända/dimra och samma för nedre delen av knappen men då för att släcka.

Det intressant är om jag använder dem som brytare bara och inte timrar, då dyker det upp ett kvitteringsobjekt för nedre delen av knappen.
Senast redigerad av jabel 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
Friskt kopplat hälften brunnet.

Rikard Ågren
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 223
Blev medlem: 22 mar 2015, 20:01
Ort: Västerbotten
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav Rikard Ågren » 21 jan 2016, 07:56

Antar att det är samma som denna? Schneider har ju förstört sin sida så man hittar ingenting längre
http://www.merten.com/uploads/tx_seqdow ... GB_Web.pdf

Så här står det om statusobjektet

Status response
The status LED may do one of the following:
– displaythestatusoftheswitchobject,
– lightupwhenbuttons1,3areactivated,
– beswitchedonoroffcontinuously,
– flash,
– displaythestatusofthestatusfeedbackobject.
Senast redigerad av Rikard Ågren 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
El & styrteknik

Rikard Ågren
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 223
Blev medlem: 22 mar 2015, 20:01
Ort: Västerbotten
Kontakt:

Re: Schneider 2-knappsbrytare

Oläst inläggav Rikard Ågren » 23 jan 2016, 14:54

Driftsatte en enknapps (en kanal) och en tvåknapps (två kanaler) i fredags och dom fungerade ju finfint. Det är ju dock väldigt enkla knappar men man kan väl inte förvänta sig så mycket mer för det priset. Eftersom det bara finns en statusled så är dom väl främst tänkta att användas som en kanal per knapp

Känns som att ni missuppfattar det här med status/kvittensobjektet?
Senast redigerad av Rikard Ågren 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
El & styrteknik


Återgå till "Installation"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst