Sida 1 av 1

Dubbel strömförsörjning

Postat: 10 okt 2018, 21:13
av jabel
Har fått ta över ett KNX-projekt som en annan påbörjat.
Det satt ett spänningsaggregat från EIB utan drossel så det gick inte att programmera.
Efter att ha konstaterat det så beställdes ett nytt.
Sen visar det sig att det sitter ytterligare en KNX-central i garaget, där sitter ytterligare ett spänningsaggregat.
Kan jag hänga på den på samma lina, eller är det så att jag måste dela upp dem med linjekopplare eller så?

Re: Dubbel strömförsörjning

Postat: 11 okt 2018, 12:35
av Rikard Ågren
Standarden säger, om jag inte missminner mig, att det ska vara 200 meter busskabel mellan två strömförsörjningar

Dock har Siemens kommit runt detta på något vis. Deras strömförsörjningar kan man sätta bredvid varandra.

Är det så mycket prylar att du behöver två aggregat då?

Re: Dubbel strömförsörjning

Postat: 12 okt 2018, 06:56
av jabel
Pratade med Hager och det var inga problem alls. Nej det räcker med det ena, men det känns ju rätt dumt att säga till kunden att han inte behöver det jag köpte....
Men jag visste ju inte att det fanns en central till. Och kartongen är öppnad och den är använd så den lär jag inte få lämna tillbaka.

Re: Dubbel strömförsörjning

Postat: 12 okt 2018, 09:06
av Rikard Ågren
Så Hagers aggregat kan man alltså också sätta bredvid varandra utan krav på bussledningslängd mellan?

Re: Dubbel strömförsörjning

Postat: 12 okt 2018, 20:01
av jabel
Japp. Eller bredvid, är kanske 20 m busskabel.
Det är igång och verkar funka :)

Re: Dubbel strömförsörjning

Postat: 13 okt 2018, 23:53
av tokatubs
Generelt er dette ikke tillat. Det skal ikke vere to strømforsyninger på samme linje uten linjekobler.
Men no er det mange leverandører som støtter 2 strømforsyninger på samme linje. Det gjør egentlig at den ene funker som ups for den andre.

Men om dette er et gammelt anlegg tviler jeg på at dette funker som det skal.