Går ej att programmera enheter

Hanterar frågor kring ETS programering
Mackidacki
Medlem
Medlem
Inlägg: 53
Blev medlem: 24 nov 2012, 21:48
Kontakt:

Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av Mackidacki » 24 nov 2012, 21:53

Sitt och laborerar med mitt första projekt men när jag ska programmera enheterna från datorn så händer ingenting. USB länken fungerar när jag testar.
Någon som har en idé vad det kan vara?

Windows 7/64 ETS4
Senast redigerad av Mackidacki 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

olko
Moderator
Moderator
Inlägg: 173
Blev medlem: 18 feb 2009, 09:17
Ort: Norrköping
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av olko » 25 nov 2012, 22:46

Vad har du för licens?
Senast redigerad av olko 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Mackidacki
Medlem
Medlem
Inlägg: 53
Blev medlem: 24 nov 2012, 21:48
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av Mackidacki » 26 nov 2012, 11:21

Professional. Jag kan hämta information från apparaterna men ej programmera dem så USB- länken fungerar.
Senast redigerad av Mackidacki 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ullberg
Moderator
Moderator
Inlägg: 259
Blev medlem: 02 nov 2010, 23:23
Ort: Utkanten av norrort
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av ullberg » 26 nov 2012, 17:31

När du säger hämta information, menar du då högerklicka på apparat / info / apparatinfo?

Om detta funkar gissar jag att du lyckades programmera fysisk adress, stämmer det? det är programmera applikation som inte funkar? vad händer i så fall om du väljer programmera allt (och trycker på programmeringsknappen när den försöker programmera om den fysiska adressen), klarar den programmering av fysisk adress men inget mer då?

/U
Senast redigerad av ullberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Mackidacki
Medlem
Medlem
Inlägg: 53
Blev medlem: 24 nov 2012, 21:48
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av Mackidacki » 26 nov 2012, 19:22

Det fixade sig. Fick en specialfil från knx.org som rättade till problemet. Tack för visat intresse.
Senast redigerad av Mackidacki 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Levinsson
Medlem
Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: 25 sep 2012, 11:47
Ort: Västkusten
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av Levinsson » 27 nov 2012, 18:53

Vad var felet då, och vem kontaktade du alltId bra att ha med om någon stöter på problemet igen.
Senast redigerad av Levinsson 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
/Levinsson

Mackidacki
Medlem
Medlem
Inlägg: 53
Blev medlem: 24 nov 2012, 21:48
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av Mackidacki » 28 nov 2012, 00:39

Kontaktade supporten på knx.org genom deras hemsida. De var väldigt hjälpsamma dröjde inte mer än 15min innan svar.
Det hade något att göra med att registrera Falcon?
Bilagor
Screenshot_2012-11-28-00-37-08.png
Senast redigerad av Mackidacki 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Levinsson
Medlem
Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: 25 sep 2012, 11:47
Ort: Västkusten
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av Levinsson » 28 nov 2012, 05:38

Ok, bra support!
Senast redigerad av Levinsson 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
/Levinsson

pakerfeldt
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 204
Blev medlem: 20 jul 2012, 13:16
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av pakerfeldt » 31 dec 2012, 18:48

Hur tedde sig problemet? Jag har liknande problem fast jag försöker programmera över IP. Jag kan testa länken i Inställningar och där säger den OK. Jag kan också hämta apparatinfo utan problem. Men när jag försöker programmera så händer liksom ingenting alls. Ingen dialog, inget meddelande. Inget.

Faktum är att hela ETS4 känns jävligt skakig. Nu hittar jag, efter en uppdatering av ETS4 som fanns att hämta, inte längre mina projekt. Och Nytt-knappen är inaktiverad så jag kan inte ens skapa ett nytt projekt. Jag har en ETS4 Lite-licens.

red/ Att projektet inte hade laddats berodde på att jag inte hade öppnat databasen märkte jag nu.

Så åter till grundproblemet. När jag trycker på Programmera allt så öppnas vyn "Pågående operationer" och fliken "Aktiv" men där är det tomt. Likaså om jag hoppar över till "Historik"-fliken så är där tomt. Så den tänder upp en vy, men inget mer händer.

red/ Programmering med ETS3 verkar fortfarande gå bra.
Senast redigerad av pakerfeldt 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

pakerfeldt
Betrodd medlem
Betrodd medlem
Inlägg: 204
Blev medlem: 20 jul 2012, 13:16
Kontakt:

Re: Går ej att programmera enheter

Oläst inlägg av pakerfeldt » 02 jan 2013, 15:49

Jag kan konstatera att det var samma problem med min ETS4. Efter hjälp från deras tekniska support så fick jag en exe-fil som registrerade en DLL. Därefter fungerar det bra.
Senast redigerad av pakerfeldt 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster