Gira Homeserver 4 problem

Hanterar frågor kring ETS programering
mag1234
Medlem
Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: 26 okt 2009, 23:09
Kontakt:

Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav mag1234 » 16 dec 2012, 10:56

Hej
har nu äntligen fått hem pjäsen...men har ett problem.
Jag kan inte överföra mitt projekt till Homeservern. Får följande felmedd:
"unable to transfer data" (se bif bild)
Däremot så når jag HS via internet explorer (192.168.0.11/hs). Där kan jag logga in men då säger programmet att jag måste installera ett projekt

Led-ind på HS4 lyser rött...skall den inte lysa gult?

tacksam för hjälp
Bilagor
2012-12-16 10-55-10.jpg
Senast redigerad av mag1234 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

polkaz
Medlem
Medlem
Inlägg: 89
Blev medlem: 27 mar 2010, 10:01
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav polkaz » 16 dec 2012, 21:53

mag1234 skrev:Hej
har nu äntligen fått hem pjäsen...men har ett problem.
Jag kan inte överföra mitt projekt till Homeservern. Får följande felmedd:
"unable to transfer data" (se bif bild)
Däremot så når jag HS via internet explorer (192.168.0.11/hs). Där kan jag logga in men då säger programmet att jag måste installera ett projekt

Led-ind på HS4 lyser rött...skall den inte lysa gult?

tacksam för hjälp


tipset är serieport
Senast redigerad av polkaz 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
knx specialistus.

mag1234
Medlem
Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: 26 okt 2009, 23:09
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav mag1234 » 18 dec 2012, 00:42

kanon!
nu är projektet installerat via comporten...so far...
nästa problem:
den verkar inte ha kontakt med KNX...
Homeservern är nu efter installation av projekt via comporten ansluten till KNX via USB-interface.
Detta USB-interface är från Schneider/Merten men det borde väl inte ha någon betydelse? Eller måste man ha Giras USB-interface?

mvh Magnus
Senast redigerad av mag1234 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

mag1234
Medlem
Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: 26 okt 2009, 23:09
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav mag1234 » 18 dec 2012, 12:22

SUCK!!!
Fick just veta av Eurocontact i gbg att jag måste ha Giras USB-interface och inget annat!!

trodde själva vitsen med KNX att det gick att använda vilka prod som helst som är cert.
Senast redigerad av mag1234 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

Levinsson
Medlem
Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: 25 sep 2012, 10:47
Ort: Västkusten
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav Levinsson » 18 dec 2012, 17:11

Kan det verkligen stämma?! Lite fördomsfull kanske, men frågan är om inte Eurocontact inte bara är säljare som vill göra just det, sälja.
Senast redigerad av Levinsson 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
/Levinsson

ullberg
Moderator
Moderator
Inlägg: 259
Blev medlem: 02 nov 2010, 23:23
Ort: Utkanten av norrort
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav ullberg » 18 dec 2012, 17:14

Verkar märkligt, nu har jag förvisso HS3, och kör över IP, då funkar valfritt IP interface / router.

/U
Senast redigerad av ullberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

mag1234
Medlem
Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: 26 okt 2009, 23:09
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav mag1234 » 18 dec 2012, 22:51

Pratade med självaste KNX-gurun Max Reiman idag...han sa NEJ NEJ NEJ! Det stämmer inte det som Gira säger. Det är något annat som inte är riktigt programmerat. Frågan är bara vad? Max hade tyvärr inte tid att felsöka.

Har ni några idéer?
Senast redigerad av mag1234 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

ullberg
Moderator
Moderator
Inlägg: 259
Blev medlem: 02 nov 2010, 23:23
Ort: Utkanten av norrort
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav ullberg » 18 dec 2012, 23:13

Väldigt grundläggande, men i projektinställningarna, du har satt det till USB och inte ex. EIBnet / IP routing?

/U
Senast redigerad av ullberg 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

mag1234
Medlem
Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: 26 okt 2009, 23:09
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav mag1234 » 19 dec 2012, 00:27

Japp! Ser ut så här:
Jag får ingen Physical adress (1.1.253) dock...
Bilagor
2012-12-19 00-24-18.jpg
Senast redigerad av mag1234 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""

polkaz
Medlem
Medlem
Inlägg: 89
Blev medlem: 27 mar 2010, 10:01
Kontakt:

Re: Gira Homeserver 4 problem

Oläst inläggav polkaz » 19 dec 2012, 17:06

Ellu

HS4 giras usb interface, HS3 och lägre funkar andra.
Finns ingen knxanslutning eller knxlogo på hsen.. så dom kan nog göra som dom känner för ;)

/P
Senast redigerad av polkaz 01 jan 1970, 01:00, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: ""
knx specialistus.


Återgå till "Programering / ETS"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst